Aquaworld Aquarium & Reptile Rescue Centre

Het Aquaworld Aquarium op het Griekse eiland Kreta in Chersonissos is een prachtige plek voor iedereen die van dieren houdt. Dit natuurhistorische museum is veel meer dan alleen maar een museum, het is een plek waar ongewenste huisdieren of dieren die zijn gered een liefdevol thuis hebben gevonden. Het is ook de plek waar mens en dier dichter bij elkaar komen.

Lokale fauna maar ook van daarbuiten

Het Aquaworld Aquarium is opgericht in 1995 door de Schot John Bryce McLaren. Hij heeft hier een plek van gemaakt waar ongewenste dieren of dieren die hulp nodig hadden een veilige haven hebben gevonden. Je vindt hier het lokale zeeleven en de reptielen van Kreta, maar ook uit de rest van de wereld. Het is een prachtige plek om schitterende foto’s van de dieren te maken of om interactie met bepaalde dieren te hebben. Het enorme enthousiasme van de eigenaren slaat al snel over op de bezoekers en iedereen zal genieten van de verschillende aquaria met een enorme verscheidenheid aan vissen en de andere dieren.

Interactie met de dieren

Sommige dieren hebben zelfs namen, zoals Naga, de Birmese python en de reuzenschildpad Blondie. Hiermee wordt de ‘hands-on’ interactie met sommige dieren nog meer aangemoedigd. Toch blijft het belangrijkste doel van dit museum om respect voor de dieren te hebben. Dus ook al is er interactie, het belang van het dier staat altijd voorop. Bij het Aquaworld Aquarium wordt het nemen van foto’s gestimuleerd, het liefst helpen ze er ook nog een handje bij. Zij zijn ervan overtuigd dat hoe meer mensen zien hoe mooi de natuur is, hoe meer mensen de natuur ook gaan respecteren.

Dieren met een verhaal

Het is een ontzettend leuk uitje om dit Aquaworld Aquarium te bezoeken. Hier vind je de mooiste vissen, kleurrijke hagedissen, slangen, schildpadden en andere dieren. Het is triest om te ontdekken dat bijvoorbeeld die mooie groene schildpad hier sinds juli 2000 woont omdat ze opzettelijk blind is gemaakt door kinderen. Hier heeft deze schildpad nu een fijn en veilig thuis gevonden en hopelijk kan zij mee helpen om de mensheid meer respect voor de natuur te laten hebben. Veel dieren die hier zitten hebben hun eigen verhaal en met elkaar maken ze deze plek uniek.

Openingstijden

Vanaf 1 april tot 31 oktober is het Aquaworld Aquarium van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.15 uur. De toegangsprijs is niet al te hoog. Er voor jonge kinderen is er een speciale prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>